De volgende generatie trainen met Sure Grip-joysticks

  11-02-2019

GEBRUIKEN van joysticks in een bosbouwsector is een specialistische taak - en zelfs ervaren bosmachinisten hebben de tools nodig om hun vaardigheden te verbeteren.

Nu heeft een Zweeds bedrijf een simulator ontwikkeld om nieuwe en bekwame bosbouwers op te leiden in joystickgebruik, om de industrie winstgevender te maken.

En Sure Grip joysticks - populair bij producenten van bosbouwmachines zoals Caterpillar, John Deere en Komatsu Forest - zullen een van de slechts drie joystick-opties zijn die in dit opwindende nieuwe proefproject worden aangeboden.

Het opwindende nieuwe simulatieproject wordt geleid door bosbouwbedrijf SCA Skog, samen met Sure Grip-klant Komatsu Forest en een paar andere belanghebbenden.

Het gebruikt video, real-life scenario's en zelfs Virtual Reality om gebruikers aan te moedigen hun joystick-bosbouwvaardigheden aan te scherpen.

En het richt zich op het slimmer, niet sneller werken van uw joystick, waarbij u zich concentreert op het plannen van de volgorde van bomenkap, kraanbewegingen en machinemanoeuvreren.

Het bedrijf heeft geconstateerd dat operators die langzaam, opzettelijk en rustig werken, het meest efficiƫnt zijn - maar zelfs de beste in het bedrijf kan verbeteren in een simulatoromgeving.

U kunt bijvoorbeeld dezelfde stand van bomen 'in dezelfde omstandigheden' 'oogsten' en verschillende manieren uitproberen om erachter te komen welke het meest efficiƫnt is. Dat zou iets kunnen zijn dat je niet zou proberen in het bos zelf, waar de druk erop is om de klus te klaren.

Met de simulators van Komatsu Forest gedragen de machines zich exact hetzelfde als in het bos - hoe de logboeken bewegen en hoe de machine zich gedraagt wanneer ze in contact komen met de boom.

Je kunt zelfs boomsoorten en groeisnelheid opgeven om het echte bos waar je werkt te dupliceren.

De training leidt de gebruiker door middel van basistraining en tot volledige werking in het bos - en een instructeur kan eenvoudig de voortgang van elke bestuurder volgen. Er is een multiplayer-functie waarmee teams samen kunnen oefenen - bijvoorbeeld een oogstmachine en een expediteur die in hetzelfde virtuele forest werken.

Te beginnen met ervaren operators, zou de simulator in de toekomst kunnen worden gebruikt om de volgende generatie bosbouwprofessionals te trainen.

De simulators bieden een verscheidenheid aan opties om uit te kiezen - tien verschillende talen; opties voor machines, waaronder een standaardkraan en combikraan; een Virtual Reality-headset; en, natuurlijk, Sure Grip joysticks.

Sure Grip's belangrijkste klanten zijn zware fabrikanten van uitrusting, waaronder producenten van bosbouw en landbouwmachines, die vertrouwen op hun innovatieve producten van hoge kwaliteit.

Sinds Sure Grip in 1996 werd opgericht, is het bedrijf gegroeid van het begin in de Canadese bosbouwindustrie naar Europa, de VS en Nieuw-Zeeland, en levert het nu mobiele zwaar materieelfabrikanten over de hele wereld.

Nexus levert een volledig assortiment Sure Grip-producten, inclusief producten die geschikt zijn voor zware toepassingen zoals bosbouw. Als u het zelf wilt zien, gaat u naar http://nexuscomponents.co.uk/Manufacturers/Products/SUREGRIP

Foto door Jace & Afsoon op Unsplash